Mailing liste

AAI@Edu.hr, Eduroam, Wireless internet
Post Reply
ForumAdmin
Site Admin
Posts: 9
Joined: Wed Sep 06, 2017 1:31 pm
Contact:

Mailing liste

Post by ForumAdmin » Wed Sep 06, 2017 2:18 pm

Mailing liste smo započeli koristiti u samim počecima informatizacije Akademije, oko 1997. godine, no njihov pravi zamah dolazi pokretanjem projekta "Akademija kao laboratorij", pri čemu se usvojila tehnologija mailing lista sa moderatorom za prijave i poruke (tu su ulogu obavljali sami studenti za potrebe "laboratorija"). Projekt je protekao bez problema i zamjerki, do kraja studiranja te generacije studenata.

Liste su ostale u funkciji za studij na odsjeku Animirani film i novi mediji.

Kasnije su mailing liste ponovno poslužile kao značajno poboljšanje u informiranju studenata Poslijediplomskog studija ALU, pogotovo što je obuhvaćao postdiplomande koji nisu živjeli u Zagrebu niti u Hrvatskoj i dolazak bi im predstavljao problem. Prijave na mailing listu su olakšale administraciju PDS-a, i osigurale pravovremeno obavještavanje o predavanjima, obranama tema i doktorata sa isključivanjem mogućnosti pogreške, omaške, zaboravljanja i izostavljanja. Vjerujemo da to doprinosi kvaliteti našeg poslijediplomskog studija, i stalno radimo na poboljšanju ovih mogućnosti i usluga, nastojeći stvoriti servis u kojeg se može pouzdati ("dependable infrastructure").

Željeli bi da slične mailing liste "zažive" i na dodiplomskog studiju, za smjerove i kolegije. Vjerujemo da bi to podiglo razinu informiranja i kvalitetu studiranja studenata, poglavito onih koji nemaju prebivalište u Zagrebu.

Administratori

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest